Peste in sos curry Tikka Masala

de Satisfyyourcravings in Peste, 29 Mar 2016 | 1767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 3 linguri pasta de curyy tikka masala (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-tikka-masala-76814.html)
  • 400 grame filet de peste alb, congelat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir
  • 1 chili
  • 15 grame coriandru proaspat
  • 300 grame cartofi
  • 2 rosii
  • 300 grame conopida congelata
  • 50 grame linte
  • 320 grame orez
  • 10 cuisoare
  • 4 linguri iaurt degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos curry Tikka Masala:

Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat intr-un singur strat.


Se toaca ceapa, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si chiliul si se adauga intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu restul de pasta de curry.


Se curata cartofii de coaja, se taie in cuburi de 2 cm si se adauga in tigaie. Se lasa pana se inmoaie, 15 minute, amestecand frecvent.


Se taie rosiile in sferturi si se adauga in tigaie, impreuna cu lintea, conopida si 600 ml de apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa la foc mic 45 de minute, pana cand lintea e gatita, iar sosul s-a ingrosat. Se adauga sare si piper.


Cu 15 minute inainte de a fi curry-ul gata, se fierbe orezul in apa sarata, impreuna cu cuisoarele.


Se prajesc bucatile de peste, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu 3-5 minute, pana cand e gatit.


Se amesteca jumatate din catitatea de iaurt in curry, iar restul de adauga deasupra.


Se serveste orezul cu sosul curry, bucatile de peste, bucati de lamaie si frunze de coriandru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos curry Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

29.03.2016, 23:53

Geanina87 1

30.03.2016, 08:40

Gherca Daniela 1

30.03.2016, 13:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platica in sos de rosii