Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza

de divainbucatarie in Peste, 29 Noi 2010 | 2512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn
  • 3 morcovi
  • 2 buc patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 lamai
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 legatura mare patrunjel verde
  • cateva fire cimbru
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza:

Luam pestele si il curatam de solzi si maruntaie, apoi il spalam bine. Intr-o oala punem la fiert legumele. Dupa ce fierb 5 minute punem o lingurita de otet sau vin alb si apoi adaugam pestele. Fierbem la foc mic. Vom sti ca pestele este fiert cand aripile lui se desprind foarte usor daca tragem de ele.In timp ce fierbe pestele punem sa fiarba cartofii in coaja si preparam maioneza. Vom face o maioneza mai tare, frecand si o bucatica de cartof fiert in aceasta. Cand este gata maioneza inglobam sucul de la o lamaie cate putin, amestecand continuu. Luam pestele de pe foc si il curatam de oase. Curatam cartofii fierti de coaja, ii saram si ii piperam, apoi ii punem pe un platou. Peste acestia punem un strat gros de maioneza si patrunjelul tocat marunt.Acoperim apoi cu un strat de peste. Saram putin, turnam zeama de la o lamaie si servim.

Putem decora cu morcovul fiert impreuna cu pestele sau cu felii de lamaie. Acest fel de mancare poate fi servit atat cald, cat si rece (la temperatura camerei), ca un aperitiv, dar si cal principal al mesei.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

29.11.2010, 15:02

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

nadina73 1

07.12.2010, 02:56

super e la favo

divainbucatarie 1

07.12.2010, 12:27

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Rasol de stiuca