Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti

de Ancutsa in Peste, 30 Sep 2019 | 572 vizualizari

 

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor cu mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți macrou,
  • sare roz de Himalaya, după gust,
  • 1 lămâie,
  • 1 kg cartofi,
  • Oregano uscat, o linguriță,
  • Boia dulce, o linguriță,
  • Măghiran, un vârf de cuțit,
  • Cimbru, o linguriță,
  • Cimbrișor, un vârf de cuțit,
  • 120 ml ulei,
  • 250 ml apă,
  • 150 ml bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti:


Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).


Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.


Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).


Se serveşte felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.


Timp de pregătire: 25 min


Timp de gătire: 55 min


Porţii: 4


Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/peste-la-tigaie-cu-garnitura-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

02.10.2019, 10:14

Mirela, multumesc mult!

Rocsi 1

04.10.2019, 20:38

Ancutsa 1

05.10.2019, 11:20

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste