Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti

de Ancutsa in Peste, 30 Sep 2019 | 2528 vizualizari

 

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor cu mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți macrou,
  • sare roz de Himalaya, după gust,
  • 1 lămâie,
  • 1 kg cartofi,
  • Oregano uscat, o linguriță,
  • Boia dulce, o linguriță,
  • Măghiran, un vârf de cuțit,
  • Cimbru, o linguriță,
  • Cimbrișor, un vârf de cuțit,
  • 120 ml ulei,
  • 250 ml apă,
  • 150 ml bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti:

 

Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).

 Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.

Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).

Se serveşte felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.

 Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 55 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/peste-la-tigaie-cu-garnitura-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste