Peste marinat

de Denissa in Peste, 8 Oct 2011 | 5903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste ( eu am folosit novac)
  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura de bulion
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste marinat:

Se ia pestele si se curata ( de solzi, de intestine etc. dupa caz). Se spala si se taie in bucati potrivite.

Separat ceapa se curata si se taie pestisori. Morcovii se curata si se taie in 2 pe lung si apoi feliute.

Se pune ceapa la calit in ulei. Dupa ce s-a aurit se adauga morcovul taiat. Cand s-a inmuiat morcovul se adauga bulionul, apoi pestele.

Se adauga apa cat sa acopere pestele ( sau mai putina, in functie de cat sos doriti). Se adauga boabele de piper, foile de dafin si zaharul. Se potriveste de sare si se lasa la fiert pana e pestele gata.

Se poate servi cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

zaharul accentueaza gustul dulce al pestelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste marinat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de lamaie, portocala si vin