Peste prajit cu mamaliga

de Sylvia in Peste, 7 Dec 2010 | 9097 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.

 

INGREDIENTE

  •  Eu am folosit
  • 300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare ,
  • in rest mai avem nevoie de
  • 2 linguri de ulei pentru prajit,
  • sare,
  • piper,
  • putina faina si usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliga:

 Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute.

 In interval de 5-7 minute pestele e gata, sincer imi place mai mult in varianta asta la capac decat in baie de ulei ( am incercat si varianta ) pentru ca acolo devin mai uscati si parca isi pierd aroma. Eu i-am servit cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi presarat cu marar verde, o nebunie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:04

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:42

Numai bunaciuni ai facut...............

raluxas 1

02.01.2011, 14:20

pestisorii astia sunt diferiti la gust fata de hamsii?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pane