Peste Prajit cu Mamaliguta

de nico15 in Crap / Caras, 7 Noi 2010 | 4446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de malai
  • apa
  • sare
  • 1 Kg de biban mic
  • faina
  • malai,
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste Prajit cu Mamaliguta:



Pentru mamaliga: Se pune apa cu un praf de sare pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca, cand apa clocoteste se adauga malaiul bloc aproximiativ 2-3 maini si se incepe amestecarea, trebuie amestecat bine pentru a nu se prinde, daca se doreste ca mamaliga sa fie mai tare(vartoasa) se adauga mai mult malai, cand se observa ca mamaliga este gata se ia de pe foc si se rastoarna pe farfurie.



Pentru design-ul pe care eu l-am realizat, am luat o forma speciala si cu lingura am umplut aceasta forma, mamaliga luand forma respectiva.



Pestele se spala si se curata, i se taie capul se despica pe burta curatandu-se in interior, se mai spala inca o data si se tamponeaza cu servetele absorbante interior/exterior. Dupa care pestele se da printr-un amestec de faina, malai si se sareaza. Se scoate pestele si se lasa pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.



Pentru aranjarea farfuriei se aseaza mamaliga in mijloc, pestisori de jur imprejurul mamaligii, se taie 2-3 frunze de salata si se decoreaza, este recomandat a se servi cu mujdei de usturoi.



Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste Prajit cu Mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nico15 1

09.11.2010, 22:02

Dragelor sunteti invitatele mele

lilik 1

15.11.2010, 15:37

ce bun

pompierulpescar 1

26.08.2011, 18:22

Parerea mea este ca bibanul este pacat sa-l pregatiti, altfel decat saramura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume