Pesti mici prajiti crocant

de miki_a in Peste, 4 Mai 2016 | 1293 vizualizari

 

Retete de Pasti
Recunosc că sunt fan pește, asta până în momentul în care trebuie să îi curăț și să îi pregătesc pentru prăjit sau copt. Dar de voie, de nevoie și înarmată cu multă răbdare trec și peste acest pas știind că voi pune pe masă ceva bun și sănătos.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. pești mici (biban, roșioară, caras de 10-15 cm);
  • sare;
  • ulei pentru prăjit;
  • felii de lămâie, sosuri (mujdei, suc de roșii, saramură), mămăligă (opționale, dar obligatorii la servit).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesti mici prajiti crocant:

Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe.


Se lasă la zvântat câteva minute pe prosoape absorbante. Se săreaza pe ambele părți (după gust).


Într-o tigaie încăpătoare se încălzește ulei suficient iar când acesta este destul de fierbinte se pun peștii (fără ai suprapune). Se prăjesc îngăduit (la foc potrivit) pe ambele părți, până devin aurii, după care se scot pe șervete absorbante.


Se servesc calzi, cu diverse sosuri și mămăliguță.


 

TIPS-URI

1

Fiind pești relativ mici, aceștia se prăjesc crocant și se mănâncă întregi, cu tot cu oase.

2

Nu se prăjesc suprapuși.

3

Acest preparat poate fi servit ca aperitiv sau fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti mici prajiti crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

05.05.2016, 09:28

Andreea, !

elucubratiiculinare 1

06.05.2016, 08:52

foarte buni cu mujdei

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:23

Eu am mare noroc ca-i curata sotul meu Servesc peste bun de la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel aromata la cuptor