Pesto alla genovese

de Andreea Caroline in Pt. paste, 3 Iul 2013 | 2507 vizualizari

 

Este unul din cele mai cunoscute sosuri in intreaga lume.Este un clasic al bucatariei italiene mai axact din regiunea Liguria ...
Clasicul pesto se prepara intr-un mojar ... insa pentru gospodinele moderne ;) e mult mai simplu cu ajutorul robotului de bucatarie.
Foarte usor de preparat si extraordinar de bun alaturi de paste...O data incercat nu are cum sa nu doresti sa il incerci si a doua oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de busuioc
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • 1\2 pahar ulei de masline
  • 3 linguri seminte de pin
  • 5 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto alla genovese:

Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet.


Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare.


Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine.


Apoi incet incet adaugam uleiul de masline pana devine un sos.


 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place usturoiul se poate pune doar 2-3 catei de usturoi.

2

Daca nu aveti pecorino poate fi inlocuit cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

simona72 1

03.07.2013, 22:36

Si eu il folosesc des...cel mai bun!

lilik 1

04.07.2013, 11:45

si noua ne place mult,dar anul asta nu l-am pregatit inca asa ca iau putin de la u

Andreea Caroline 1

04.07.2013, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu