Pesto alla genovese

de Andreea Caroline in Pt. paste, 3 Iul 2013 | 2312 vizualizari

 

Este unul din cele mai cunoscute sosuri in intreaga lume.Este un clasic al bucatariei italiene mai axact din regiunea Liguria ...
Clasicul pesto se prepara intr-un mojar ... insa pentru gospodinele moderne ;) e mult mai simplu cu ajutorul robotului de bucatarie.
Foarte usor de preparat si extraordinar de bun alaturi de paste...O data incercat nu are cum sa nu doresti sa il incerci si a doua oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de busuioc
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • 1\2 pahar ulei de masline
  • 3 linguri seminte de pin
  • 5 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto alla genovese:

Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet.

Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare.

Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine.

Apoi incet incet adaugam uleiul de masline pana devine un sos.

 

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place usturoiul se poate pune doar 2-3 catei de usturoi.

2

Daca nu aveti pecorino poate fi inlocuit cu parmezan.

RETETA IN IMAGINI

Pesto alla genovese-0
Pesto alla genovese-1
Pesto alla genovese-2
Pesto alla genovese-3
Pesto alla genovese-4

COMENTARII (21)

simona72

simona72 1

03.07.2013, 22:36

Si eu il folosesc des...cel mai bun!

lilik

lilik 1

04.07.2013, 11:45

si noua ne place mult,dar anul asta nu l-am pregatit inca asa ca iau putin de la u

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

04.07.2013, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!