Pesto cu busuioc

de AnaDavid in Sosuri, 12 Oct 2017 | 5587 vizualizari

 

Un sos foarte aromat pentru paste, dar merge foarte bine si ca aperitiv peste paine prajita, la sandwichuri si salate. Se pregatesc pateuri cu foietaj care plac mult si la copii. Este un sos brut în care ingredientele sunt amestecate la rece, fara sa fie gatite.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei extra virgin de masline
  • 50 gr busuioc
  • 20 gr de muguri de pin
  • sare
  • piper
  • 1 catel da usturoi
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino (branza uscata de oaie )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto cu busuioc:

Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta.

Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta.

Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam.

Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate ingredientele.

Se pune in borcan si se acopera cu ulei extravirgin de masline pentru o buna conservatie.

Daca nu aveti timp, puteti sa faceti si varianta cu mixer;

Într-un mixer se pun toate ingredientele și se amestecă până se face un sos nu prea fin, mai rustic.

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa folositi pisatorul pentru un gust autentic si o culoare de milioane.

2

Daca vedeti ca sosul este prea dens pentru paste, puteti sa adaugati 2-3 linguri de apa din care ati fiert pastele doar in momentul care gatiti cu el.

3

daca nu aveti muguri de pin sau nu va plac, folositi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos caramel