Pesto de busuioc

de RuxyRux in Clasice, 31 Oct 2011 | 4400 vizualizari

 

Un pesto delicios facut din busuioc proaspat, cu aroma divina...am ales sa prepar acest pesto dupa reteta lui Jamie Oliver , inlocuind semintele de pin( care nu imi plac) cu seminte de floarea soarelui prajite in casa si renuntand la parmezan.

 

INGREDIENTE

  • un  bol plin cu busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • un praf de sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 linguri seminte de floarea soarelui( miez prajit usor)
  • 1/4 catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto de busuioc:

Acest pesto se face din busuioc foarte proaspat.


Busuiocul se spala si se pune la mixer( robot) cu un sfert de catel de usturoi. Jamie recomanda prepararea unui pesto cu aroma mai puternica la mojar.


Se adauga si semintele si apoi putin cate putin uleiul. Se pune si zeama de lamaie, apoi praful de sare si mixam foarte bine pana se leaga sosul. Daca mai este nevoie mai adaugam putin ulei.


Merge foarte bine cu paste, peste, gratar si legume.


Am preferat sa nu pun parmezan( Jamie pune o mana plina de parmezan ras), astfel ca am obtinut un pesto mult mai sanatos( stiati ca parmezanul este cel mai acid aliment din lume?)


 

TIPS-URI

1

Alegeti busuioc proaspat frumos si fara pete 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

15.11.2011, 21:14

Lia multumesc mult

-Miti- 1

03.12.2011, 23:15

mai am cateva frunze pe balcon,ia sa le incerc la mojar sa vad diferenta

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:21

Placeee mult busuiocul...are o aroma...mmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto de ardei gras