Piept de curcan cu sos de rodii

de Oana in Curcan, 2 Mai 2009 | 14332 vizualizari

 

Este un preparat special, delicat si fin, pe care il puteti servi la ocazii deosebite. Noi l-am pregatit pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • un pahar cu vin alb
  • 3 cani cu supa de curcan (sau pui)
  • putin ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru sosul de rodii:
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu otet
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o rodie mare
  • Pentru sosul alb:
  • o lingura cu unt
  • o lingura cu faina
  • o cana de supa de curcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi adaugam vinul, neaparat sa-l gustati, sa aveti spor :). Lasam sa scada in tigaie cam 15 minute si apoi adaugam o cana cu supa si cimbru si mai lasam 5 minute la fiert.

Asezam carnea intr-un vas de iena, adaugam o cana cu supa, o acoperim cu un capac si o punem la cuptor 50 de minute (25 de minute cu capac si 25 de minute fara capac). Zeama din tigaie o strecuram si o pastram (o vom folosi mai tarziu).

Acum sa preparam sosurile! Intai cel de rodii: intr-o craticioara punem zaharul, cand s-a caramelizat adaugam otetul, apoi zeama de lamaie si zeama de rodii (ce-a mai ramas din ea … am luat cate o gurita, cate o gurita … mmm … tare bun!). Lasam sa fiarba 5 minute.

Urmeaza sosul alb: in alta craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel, turnand apoi cate putin din supa de curcan, pana punem o cana plina. Amestecam pana se ingroasa putin. Peste sosul alb turnam apoi zeama strecurata pe care am pastrat-o, sosul de rodii si lasam sa fiarba 10 minute.

Scoatem carnea din cuptor si o taiem felii, apoi o asezam din nou in vasul de iena, turnam sosul cu rodii deasupra, condimentam cu sare si piper si mai lasam 10 minute la cuptor ca sa se patrunda aromele.

Cam asta e, se poate servi cu garnitura de piure sau orice altceva credeti ca e potrivit. Este dulce-acrisor, un gust deosebit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

26.12.2011, 15:22

O delicatesa
Sarbatori Fericite!

teosim 1

26.12.2011, 16:54

Eu sant o mare amatoare de rodii,ca atare aceasta retete am sa o fac cu certitudine.Multumesc pentru idee!Sarbatori fericite!

lia maria 1

26.12.2011, 20:33

minunata combinatia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor