Piept de pui cu ciuperci

de oanapl in Pui, 29 Sep 2012 | 122808 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa, usor de preparat si care cu siguranta va fi pe gustul intregii familii!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 200 g costita afumata
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml de vin alb
  • sare
  • piper negru
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci:

Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust. Se acopera si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga smantana si se mai lasa timp de 3 minute.
Separat se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se pun la fiert timp de 15 minute, in apa cu putina sare.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se asaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adauga smantana ramasa de la pui.

Din zeama in care a fiert costita se pregateste un sos. Se amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 23:54

LizMadsen 1

15.01.2020, 10:59

Care zeama de legume si de cand se lasa 15 minute ciupercile, se pun in apa rece si se lasa 15 min de cand fierb ?

oanapl 1

16.01.2020, 16:15

Daca aveti supa de legume pastrata, o folositi pentru a "stinge" ceapa. Daca nu, puteti folosi si apa.
Ciupercile se pun in apa rece si se fierb 15 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne de pui si ciuperci la cuptor