Piept de pui cu ciuperci si smantana

de gaby_duceag in Pui, 20 Mai 2012 | 4269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua piepturi de pui
  • o cutie ciuperci fierte si feliate
  • doua cepe uscate
  • 150 ml vin
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • usturoi (fie pudra fie proaspat)
  • 350 ml smantana
  • optional - o lingura amidon+40 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Speli si toci cubulete pieptul de pui.

Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de ulei. Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa, asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ). Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit. Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine. Caliti timp de 5 minute amestecand. Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet. Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati. Lasati sa dea doua clocote.

Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc. Lasati sa se ingroase si opriti focul.

Adaugati patrunjel verde, tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu ciuperci si smantana-0
Piept de pui cu ciuperci si smantana-1

COMENTARII (31)

LadyCrs

LadyCrs 1

20.05.2012, 23:39

dakris

dakris 1

21.05.2012, 14:12

yammy!

mamaieelena

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:26

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!