Piept de pui cu mazăre

de elucubratiiculinare in Pui, 13 Iul 2012 | 3582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (ecologic, de țară :)),
  • 500 g mazăre congelată,
  • 1 ceapă,
  • 1 conservă cu roșii cubulețe,
  • sare,
  • piper,
  • mărar verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mazăre:

Pentru că pieptul de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte de a-l găti în fel și chip. Se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute. Când este gata se scoate și se lasă la zvântat. Se tranșează fâșii lungi.


Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se păstrează la cald. În uleiul rămas călim foarte puțin ceapa tocată mărunt. Adăugăm mazărea congelată și amestecăm bine. Turnăm apă fierbinte cât să acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre. (verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5 minute). Adăugăm roșiile din conservă cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc. Condimentăm cu sare și piper. Aducem carnea în cratiță și acoperim până la servire.


La servire se ornează cu mărar proaspăt tocat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mazăre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

13.07.2012, 21:38

bun rau

diaconta 1

13.07.2012, 21:59

super arata si eu am facut ieri dar am pus si putina smantana

Rocsi 1

13.07.2012, 22:10

Asa meniu nu refuz niciodata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de mazăre cu carne de pui