Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

de Rocsi in Pui, 11 Iun 2015 | 5401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea pieptului:
    • 1 piept de pui dezosat
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita mustar dijon
    • 1 varf de lingurita praf de usturoi
    Pentru sos:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa mica
    • 3 linguri cu varf smantana groasa
    • 1 lingura cu varf crema de branza
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa cimbru uscat
    • 3-4 crengute marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci:

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.


Sosul: Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga. Curatam ceapa, o tocam marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana. O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat. Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.


Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou. Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- Andreea - 1

12.06.2015, 21:47

Rocsi 1

13.06.2015, 10:02

Multumesc Catalina

Rocsi 1

13.06.2015, 10:02

Andreea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu crema de cafea
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

RETETA RECOMANDATA
Pui vienez