Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 3636 vizualizari

 

Daca nici voua nu va place sa petreceti ore intregi langa foc pe caldurile astea, daca nu va plac mancarurile grele, aceasta mancare este alegerea perfecta. Si unde mai punem faptul ca se si pregateste intr-o clipa :), iar combinatia intre miere si mustar cu un strop de vin alb....mhhhh, o nebunie nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare, piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri rase faina/amidon
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel
  • zeama de lamaie

Pentru garnitura:

  • 300 gr mazare proaspata/congelata
  • 150 gr baby carrots
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu miere si mustar in sos alb:

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb. Lasam la foc mic pana bucatile de piept de pui devin usor aurii. Separat amestecam faina cu smantana pentru gatit si turnam peste pieptul de pui. Amestecam pana se ingroasa sosul. Este momentul sa stingem focul si presaram deasupra patrunjel tocat. Daca este cazul mai condimentati cu sare si piper.


Garnitura:


Incingem putin untul, adaugam mazarea si morcovii, condimentam cu sare si piper, punem si zaharul brun si lasam sa se inmoaie sub capac. Dupa ce am verificat daca sunt moi, indepartam capacul si mai lasam la foc mic cateva minute. La sfarsit presaram patrunjel tocat si servim cu pofta J



Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu miere si mustar in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

17.07.2012, 18:54

da..buni...
dar uite ca si eu fac de multe ori marinade cu miere fara sa ma gandesc ca la peste 40 de grade devine toxica..

iri_iri 1

17.07.2012, 21:56

like,

Sim0na 1

18.07.2012, 20:35

Imi place preparatul tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu