Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 3515 vizualizari

 

Daca nici voua nu va place sa petreceti ore intregi langa foc pe caldurile astea, daca nu va plac mancarurile grele, aceasta mancare este alegerea perfecta. Si unde mai punem faptul ca se si pregateste intr-o clipa :), iar combinatia intre miere si mustar cu un strop de vin alb....mhhhh, o nebunie nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare, piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri rase faina/amidon
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel
  • zeama de lamaie

Pentru garnitura:

  • 300 gr mazare proaspata/congelata
  • 150 gr baby carrots
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu miere si mustar in sos alb:

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb. Lasam la foc mic pana bucatile de piept de pui devin usor aurii. Separat amestecam faina cu smantana pentru gatit si turnam peste pieptul de pui. Amestecam pana se ingroasa sosul. Este momentul sa stingem focul si presaram deasupra patrunjel tocat. Daca este cazul mai condimentati cu sare si piper.

Garnitura:

Incingem putin untul, adaugam mazarea si morcovii, condimentam cu sare si piper, punem si zaharul brun si lasam sa se inmoaie sub capac. Dupa ce am verificat daca sunt moi, indepartam capacul si mai lasam la foc mic cateva minute. La sfarsit presaram patrunjel tocat si servim cu pofta J

 

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu miere si mustar in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu miere si mustar in sos alb-0
Piept de pui cu miere si mustar in sos alb-1
Piept de pui cu miere si mustar in sos alb-2

COMENTARII (13)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

17.07.2012, 18:54

da..buni...
dar uite ca si eu fac de multe ori marinade cu miere fara sa ma gandesc ca la peste 40 de grade devine toxica..

iri_iri

iri_iri 1

17.07.2012, 21:56

like,

Sim0na

Sim0na 1

18.07.2012, 20:35

Imi place preparatul tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53