Varza dulce a la Cluj

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Noi 2014 | 36641 vizualizari

 

De obicei fac varza a la Cluj cu varza murata, dar, cum aici gasesc mai greu, am facut cu varzza dulce. Si a iesit un fel de musaca minunata. Este foarte important sa dam atentie si gust fiecarui strat din acest fel .

 

INGREDIENTE

  • 2 verze medii proaspete
  • cimbru verde, sare, piper,ulei de masline
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 cana pasta de rosii;
  • 1 lingura pasta de ardei rosu, 1 lingura pasta de legume (vezi reteta mea)
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat de pui (tip knorr)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cani de orez cu bob rotund
  • 1 pahar smantana
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce a la Cluj:

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper alb macinat. Cand s-a inmuiat si a scazut lichidul adaugam 2 linguri de pasta de rosii. Dam deoparte.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata fin si pasta de legume . Calim in ulei de masline si  dupa 2 minute adaugam si usturoiul pisat. Lasam 1 minut sa prinda gust si culoare si aduagam carnea tocata. Amestecam bine si lasma sa se prajeasca putin. Punem sare, piper, pasta de ardei si turnam vinul alb. Lasma sa scada zeama si apoi aduagam pasta de rosii, dafin si cimbru verde. Turnam apa fierbinte in care am topit 1/2 cub concentrat de carne. acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand  carnea e fiarta, descoperim si lasam sa scada si sa se ingroase putin sosul. 

- Orezul se fierbe in 4 cani de apa cu sare . Apoi strecuram si dam deoparte. 

Intr-un vas termorezitent punem un strat de varza, punem cateva linguri din compozitia de smantana cu ou , adaugam orez si apoi un strat de carne. Repetam cu varza-smantana-orez-carne si la urma resutl de varza. Deasupra turnam restul de smantana cu ou si putin suc de rosii. Dam la cuptorul incalzit pt cca 30 minute, cand se rumeneste deasupra. Stingem cuptorul si lasam vasul acolo, lasand si usa itnredeschisa. Cand s-a mai racit acoperim cu o folie de aluminiu si lasma pana vrem sa servim. La servire doar dam drumul la cuptor sa se incalzeasca . Este mai buna fiind facuta inainte cu cateva ore de a fi servita.

Servim cu smantana!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

15.11.2014, 22:36

o bunatate!

claudiaO 1

17.11.2014, 09:01

buna tare!!!

herlotica 1

30.11.2014, 19:57

Am facut varza a la cluj si a iesit delicioasa.Multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj