Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura

de _Alina_ in Pui, 7 Oct 2014 | 2853 vizualizari

 

Poate vi se pare ca suna indraznet piept de pui cu sos de zmeura, insa eu zic ca merg la fix impreuna. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (800 g, dezosat si fara piele)
  • Marinada:
  • 2lgt rase condiment Thai
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 lgt miere de rapita
  • 2 lgt otet balasamic
  • 2 lgt ulei de masline extravirgin
  • Salata:
  • 1 morcov mare (300 g)
  • 1 lgt ulei de masline extravirgin
  • 1 lgt otet din vin alb
  • un praf sare
  • Sos de zmeura:
  • 80 g zmeura
  • 80 ml vin alb sec
  • 1 lgt miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura:

1. Prepara marinada amestecand toate ingredientele si unge pieptul de pui (spalat si sters in prealabil cu un servet de hartie). Lasa pieptul 5 minute in marinada.

2. Incinge gratarul si pune pieptul de pui pe gratar. Dupa 5 minute intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5 min. (Eu l-am bagat apoi 10 min in cuptor si s-a cam uscat, asa ca va sfatuiesc sa-l faceti doar pe grill si sa stati de el).

3. Prepara sosul de zmeura punand zmeura impreuna cu vinul si cu mierea intr-un vas la foc mic pana cand se reduce lichidul.

 4. Curata morcovul si taie-l fasii cu un curatator de legume. Toarna deasupra uleiul si otetul si asezoneaza-l cu sare.

  Pofta Buna! 

  Nota: Eu am folosit piept de pui de tara si s-a facut un pic mai greu, asa ca daca luati piept de pui din magazin va sfatuiesc sa stati cu ochii pe el cand il puneti pe gratar pentru ca timpul de gatire va fi mai scurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui marinat