Piept de pui file cu crema de branza si sfecla

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Mancaruri cu carne, 23 Sep 2012 | 1603 vizualizari

 

Deoarece nu sunt fan carnuri si mai ales carne de porc, incerc tot felul de variatiuni pe aceeasi tema cu carnea de pui sau/ si peste si ocolesc cat e cu putinta sa gatesc porc si vita. Nu am sa mai intru in detalii legate de parerea mea despre consumul de carne si efectele sale asupra organismului ca n-as vrea sa stric imaginea postarii de azi a carei subiect este exact altceva si anume, o minunatie de crema-dip numai si numai cu ingrediente sanatoase. Asa deci si prin urmare am nascocit o combinatie de piept de pui cu susan si un dip din ala sanatos cu sfecla si branza de vaci, plus ceva ierburi ca sa fiu intru totul in pas cu ... mirodeniile. Ca sa evit combinatii nesanatoase (carne si cartofi, respectiv carbohidrati cu proteine, total nepotrivita si neindicata) si sa aleg o varianta comoda dar si inedita putin, am creat un dip in care am amestecat ierburi, sfecla si... scinduf.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru chicken fingers:
  • 500 grame piept de pui;
  • 150 grame faina;
  • 2 linguri seminte de susan;
  • 3 lingurite oregano;
  • 3 oua;
  • 1 lingurita vegeta bio;
  • sare si piper dupa gust;
  • ulei pentru prajit.
  • Ingrediente pentru crema de branza de vaci (dip):
  • 4 linguri branza de vaci;
  • 1 sfecla rosie medie, coapta;
  • 1-2 lingurite oregano;
  • 4-5 linguri iaurt grecesc;
  • 4 lingurite germeni de schinduf.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui file cu crema de branza si sfecla:

Se feliaza pieptul de pui in fasii subtiri (asta daca nu le-ati cumparat deja gata feliate), se spala si se sterg cu servetel de bucatarie. Pregatiti intr-o farfurie faina, in alta ouale batute putin peste care adaugati oregano, sare si piper, iar in a treia farfurie puneti pesmetul amestecat cu semintele de susan si vegeta. Am folosit vegeta proprie pe care cu sarg si daruire am fabricat-o anul trecut... o vara intreaga, chiar din legume din productia proprie, cu ajutorul unui deshidrator.

Asa, acum pregatiti tigaia in care adaugati uleiul si lasati la incins cateva minute.

Intre timp, pregatiti pieptul de pui pe care il tavaliti in toate cele trei farfurii: faina, oua, pesmet si le puneti in tigaie la prajit. 

Se lasa pana cand devin usor uscate, astfel incat sa obtineti un file ferm pe care-l puteti cu usurinta da prin dip.

Intre timp preparati dipul, sau inainte daca vreti sa fiti pregatiti cu toate: coaceti sfecla pe care o puteti fie sa o fierbeti in apa, fie in cuptor in folie de aluminiu, indiferent de varianta aleasa, dureaza oricum cel putin o ora-doua pana se fac. Lasati la racit si apoi dati prin razatoare in firisoare subtiri. Amestecati branza de vaci cu iaurtul grecesc, sfecla, oregano, sare, piper si bineinteles schinduf. Mai amestecati putin pana se omogenizeaza totul.
Serviti pieptul de pui cu crema de branza de vaci.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui file cu crema de branza si sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui file cu crema de branza si sfecla-0
Piept de pui file cu crema de branza si sfecla-1
Piept de pui file cu crema de branza si sfecla-2
Piept de pui file cu crema de branza si sfecla-3

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 16:15

Wow ce culoare!!! Imi place mult! Bine ai venit

Ina

Ina 1

18.10.2012, 12:06

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

15.11.2012, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!