Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor

de Valclaudia in Pui, 15 Mai 2016 | 548 vizualizari

 

Pentru pieptul de pui m-am inspirat de la Merisor, doar ca am inlocuit fulgii de porumb cu fulgi de orez si am condimentat dupa gustul nostru. Multumesc,Merisor! >:d<

 

INGREDIENTE

Snitele din piept de pui la cuptor:

  • 650 gr. piept de pui
  • condiment pentru prepararea carnii de pui, dupa gust
  • la nevoie un plus de sare, piper
  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr. fulgi de orez usor zdrobiti
  • 3-4 linguri faina

Garnitura de legume la cuptor:

  • 1 kg cartofi
  • 350 gr. legume congelate (cu unt)
  • 3 linguri mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor:

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece.


Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Taptam tava cu hartie de copt. Asezam cartofii in strat uniform.


Intr-un bol punem mustarul,sare si piper dupa gust, amestecam sa se imbrace legumele uniform in sos de mustar, apoi repartizam legumele peste cartofii din tava. Presaram susan si dam tava la cuptor pana capata cartofii o crusta aurie.


Pieptul de pui se taie fasii, apoi se condimenteaza si se lasa la rece 30 minute.


Tapetam o alta tava cu hartie de copt.


Scoatem carnea de la rece, batem ouale cu un praf de sare, apoi trecem fasiile de carne prin faina, apoi prin ou batut si la final prin fulgi de orez usor zdrobiti.


Asezam carnea in tava, apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc snitelele uniform pe toate partile.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

15.05.2016, 12:00

mirela0911 1

15.05.2016, 17:35

Ce bun trebuie sa fie!

Bunica 1

15.05.2016, 18:22

Asta bună rău!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu masline