Aripioare cu sos de lamaie

de Miha in Pui, 8 Oct 2009 | 4950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripioare de pui
  • 1 lingura susan
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • rozmarin
  • Pentru sosul de lamaie:
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos de lamaie:

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.


Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.


Intre timp se prepara sosul.


Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.


Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.


Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.


Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

PapaBun 1

14.10.2009, 15:49

Eu m-am invatat sa dau la o parte pielita de la aripioare, pulpe, etc. 90% din grasimea puiului/curcanului se afla in pielita.
Plus - daca faceai aripioarele la gratar, cred ca era si mai gustos - dupa preferintele mele.
Misto reteta, oricum.

Miha 1

14.10.2009, 19:18

Multumesc Cristi! Sincer, m-am gandit candva la ceea ce ai spus, dar probabil pentru ca nu stiu cum se face mi-a iesit intotdeauna prea uscata. Or asta e prea mult pentru dantura noastra de hodorogi si cea a copiilor fara dinti. Si avand in vedere ca nu gatesc "agresiv" pt organism si nu mai avem alte obiceiuri proaste in afara de ciocolata ....

PapaBun 1

14.10.2009, 19:39

Da, trebuie sa o marinezi un pic inainte si sa o tii un pic pe grill/gratar si atunci nu iese uscata de loc. Din contra - eu uram inainte pieptul de pui, iar in restaurantele din tara mereu am dat peste nenorociri.
Acum insa am invatat singur sa-mi prepar un piept de pui fabulos la gratar, marinat in ulei de masline, usturoi, soia. Realmente gustos, fraged si suculent.
Valabil si ptr pulpele de pui.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pandișpan cu nucă, glazurat cu ciocolată

de RODIMUR 7

ieri la 21:10

Prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

ieri la 21:06

Prăjitură Anton

de Ancutsa 6

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui cu usturoi in crusta crocanta