Piept de pui in sos alb

de Rocsi in Pui, 27 Oct 2012 | 6381 vizualizari

 

Simplu si bun cam asa consider eu ca este acest fel de mancare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui dezosat mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone ( sau alta crema de branza)
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele. Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei). Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar cand incepe sa fiarba spumam daca este nevoie. Punem ceapa si morcovul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie de apa mai adaugam putina dar fierbinte.


Faina o desfacem in putina apa. Cand puiul si legumele sunt bine patrunse, dam focul mai mic si printr-o strecuratoare dam drumul la amestecul cu faina si invartim sa nu faca cocoloase.Va iesi un sos foarte subtire, daca doriti sa fie mai gros puneti mai multa faina. Condimentam cu sare, piper si punem busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in cratita. La final incorporam smantana, mascarponele si mai dam 2-3 clocote, nu mai mult.


Tragem de pe foc si presuram patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

28.10.2012, 13:02

Multumesc si poftim la masa Cris

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:17

buuuuuuuuuuuun

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Multumesc Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana