Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

de RODIMUR in Pui, 12 Sep 2018 | 213 vizualizari

 

În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la grătar, sau grill, după ce-l țin într-un baiț care să-l înmoaie și aromeze corespunzător. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi natur cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă.
Nu am luat în calcul, la preparare, timpul în care pieptul de pui a stat la baiț.

 

INGREDIENTE

  • 480 grame de piept de pui dezosat
  • 4 cartofi roz
  • Pentru baiț:
  • 4-6 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec preparat în casă, din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
  • 1 pahar de apă
  • Pentru sos:
  • 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de miere de albine, lichidă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere:

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.


Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul în care vor sta feliile de piept de pui, gata pregătite pentru grătar.


Se prepară sosul de muștar și miere după rețeta următoare, după care se lasă în frigider, până la servire. https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-mustar-cu-miere-88077.html


Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Cartofii mai pot fi preparați altfel. Se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se feliază și se decupează formele dorite, pentru servit.


După ce pieptul de pui a stat la baiț suficient timp pentru a se pătrunde, se pregătește grătarul, se lasă să se încingă, se unge și se prăjesc bucățile de piept de pui pe ambele fețe, până se rumenesc frumos.


Se montează farfuria cu pieptul de pui, proaspăt luat de pe grătar, cartofii natur și sosul de muștar și miere, scos de la frigider. Se mai pot asocia legume, sau murături, în funcție de dorința fiecăruia.




 

TIPS-URI

1

Feliile de piept de pui nu trebuie să fie prea subțiri (și nici prea tare bătute!) ca să nu se usuce pe grătar.

2

Baițul trebuie preparat înainte de a porționa feliile de piept.

3

Pieptul de pui se pune pe grătarul încins și uns în prealabil.

4

Cartofii natur sunt mai buni, mai puțin apoși, dacă se prepară la aburi.

5

Sosul trebuie preparat dinainte și ținut la frigider, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

RODIMUR 1

16.09.2018, 21:55

Mulțumesc frumos, Adi!

oanapl 1

16.09.2018, 23:25

Ce prezentare frumoasa!

RODIMUR 1

17.09.2018, 04:05

Mulțumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de Pui la Gratar cu Sos Gorgonzola (Reteta Video)