Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

de RODIMUR in Pui, 12 Sep 2018 | 7640 vizualizari

 

În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la grătar, sau grill, după ce-l țin într-un baiț care să-l înmoaie și aromeze corespunzător. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi natur cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă.
Nu am luat în calcul, la preparare, timpul în care pieptul de pui a stat la baiț.

 

INGREDIENTE

  • 480 grame de piept de pui dezosat
  • 4 cartofi roz
  • Pentru baiț:
  • 4-6 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec preparat în casă, din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
  • 1 pahar de apă
  • Pentru sos:
  • 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de miere de albine, lichidă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere:

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.

Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul în care vor sta feliile de piept de pui, gata pregătite pentru grătar.

Se prepară sosul de muștar și miere după rețeta următoare, după care se lasă în frigider, până la servire. https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-mustar-cu-miere-88077.html

Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Cartofii mai pot fi preparați altfel. Se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se feliază și se decupează formele dorite, pentru servit.

După ce pieptul de pui a stat la baiț suficient timp pentru a se pătrunde, se pregătește grătarul, se lasă să se încingă, se unge și se prăjesc bucățile de piept de pui pe ambele fețe, până se rumenesc frumos. 

Se montează farfuria cu pieptul de pui, proaspăt luat de pe grătar, cartofii natur și sosul de muștar și miere, scos de la frigider. Se mai pot asocia legume, sau murături, în funcție de dorința fiecăruia.

 

 

 

TIPS-URI

1

Feliile de piept de pui nu trebuie să fie prea subțiri (și nici prea tare bătute!) ca să nu se usuce pe grătar.

2

Baițul trebuie preparat înainte de a porționa feliile de piept.

3

Pieptul de pui se pune pe grătarul încins și uns în prealabil.

4

Cartofii natur sunt mai buni, mai puțin apoși, dacă se prepară la aburi.

5

Sosul trebuie preparat dinainte și ținut la frigider, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu 7 condimente