Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

de Gherca Daniela in Pui, 23 Iun 2016 | 3516 vizualizari

 

Un pranz rapid, atunci cand esti in pana de idei!

 

INGREDIENTE

Pentru marinada:

  • 1 caserola de 500g de bucati piept de pui
  • 2 lingurite mustar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi

Pentru Sote de ciuperci

  • 400g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1 cescuta de vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei

Optional:

  • 1/2 lingura de faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill cu ciuperci champignon:

        Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.

       Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper,  boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.

     Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!

Pentru ciuperci:

Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul. 

Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.06.2016, 21:30

Imi place mult pieptul la grill!

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:59

Multumesc!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:52

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla