Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

de Gherca Daniela in Pui, 23 Iun 2016 | 730 vizualizari

 

Un pranz rapid, atunci cand esti in pana de idei!

 

INGREDIENTE

Pentru marinada:

  • 1 caserola de 500g de bucati piept de pui
  • 2 lingurite mustar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi

Pentru Sote de ciuperci

  • 400g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1 cescuta de vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei

Optional:

  • 1/2 lingura de faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill cu ciuperci champignon:

Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.


Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper, boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.


Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!


Pentru ciuperci:


Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul.


Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.06.2016, 21:30

Imi place mult pieptul la grill!

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:59

Multumesc!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu pui si telemea