Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

de mihaelar63 in Pui, 20 Sep 2021 | 396 vizualizari

 

  O reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Puteti jongla cu condimentele dupa preferinta. Eu nu am folosit rozmarin de mult timp la pui asa ca am dorit o schimbare. De obicei preferam oregano.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata mare piept pui fara piele si os[ 600 gr ]
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1/2 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac:

  1. Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
  2. Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
  3. La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi  se maseaza din nou bine.
  4. Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece de la o ora pana peste noapte .
  5. Se pune pieptul cu putin ulei in tigaia Wok si se pregateste sub capac cam 10 minute .
  6. Pieptul va fi mai mult inabusit pentru ca va elibera din umiditatea proprie .
  7. Dupa 5 minute se intoarcE pe partea ceialalta si se continua pregatira sub capac .
  8. Aveti grija sa nu il ardeti . Folositi foc mediu .
  9. Bucata de pui este patrunsa daca il apasati cu furculita si este ferm .
  10. Se scoate pe o planseta carnea si se lasa sa se odihneasca inca 10 minute sub o bucata de hartie de copt .
  11. Se feliaza carnea si se serveste alaturi de garnitura si salata preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor