Piept de pui umplut cu farinheira

de cristeena20 in Pui, 29 Mai 2014 | 3613 vizualizari

 

Farinheira este un carnat tipic portughez facut din faina si grasime de porc. Se foloseste de multe ori ca si umplutura la carne si este foarte apreciat ca si aperitiv simplu facut la gratar sau la cuptor .Totodata este foarte bun facut cu oua scrobite. Eu azi am facut pachetele de piept de pui umpliute cu miezul acestui tip de carnat.

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • 1 carnat farinheira
  • sare, piper, praf de usturoi, nucsoara
  • ulei de malsine
  • 1 cub de unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 plic sos baza pentru carne

Garnitura:

  • spanac proaspat (400 gr),
  • unt ,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • usturoi,
  • putina smantana lichida ,
  • 2 linguri de smantana grasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu farinheira:

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati.

- Farinheira se pune intr-un vas cu apa calda si apoi se scoate pielita si se scoate mijlocul. Il amestecam usor cu o lingura d elemn , aduagand cateva picaturi de apa , sa devina ca o crema groasa.

- Bucatile de piept le umplem cu generozitate cu farinheira si le inchidem cu ajutorul scobitorilor.

- Intr-o tigaie incapatoare punem ulei de masline la incins si aduagam bucatile de carne . Punem cateva cubulete de unt de jur imprejur si prajim carnea pe toate partile, sa se rumeneasca doar putin. 

- Scoatem carnea intr-un vas termorezistent si turnam grasimea ramasa in tigaie peste , mai turnam vin alb si acoperim cu folie de aluminiu. Dam la cuptorul incins bine pentru 15 minute asa acoperit si apoi scoatem folia. Lasma inca cca 20 minute , intorcand si pe cealalta parte. 

- Intr-o tigaie cu peretii mai inalti scoatem iar carnea si turnam sosul din vasul in care au fost la cuptor . Praful pentru sos il scoatem din plic intr.un castron si adaugam apa rece(200 ml), amestecand cu un tel. Eu am ales sos pentur vanat. Merge tare bine cu umplutura. Dar daca gasitit in supermarket alte tipuri (de ciuperci, etc) puteti folosi. Turnam peste carne si agitam din cand in cand. Lasma doar 2 minute. Sosul se va ingrosa foarte repede. Razuim putina nucsoara. Acoperim cu capac si stingem focul.

- Eu am facut spanac ca si garnitura. AM pus ulei de masline in tigaie cu 2 catei de usturoi zdrobiti. Frunzele proaspete le-am pus in tigaie, amestecand cu grija, pana se inmoaie. Adaugam putina sare si apoi smantana lichida . Am mai adaugat si doua linguri de smantana grasa acra. Amestecam si dam la foc mare. pana scade smantana si devine cremos. 

TIPS-URI

1

Puteit face cartofi aurii , pireu sau prajiti ca si garnitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu farinheira" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate,cu cartofi si rosii cherry la cuptor