Piept de pui umplut cu legume

de lauralaurentiu in Pui, 21 Ian 2011 | 11625 vizualizari

 

Va propun o modalitate sanatoasa si gustoasa de a gati pieptul de pui, umplut cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii zdravene de piept de pui, pregatite ca pentru snitel (cate 1/2 de piept de pui mare/felie)
  • bucatile mai mici de la pieptii de pui + 1/2 de piept de pui, taiate in cubulete
  • 1/2 de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 3-4 linguri de fasole verde (congelata, proaspata sau din conserva) - ideal ar fi cate 2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu legume:

Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).

Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi (eu am dat totul la robot). Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.

Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura, apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde (eu am avut congelata) sau cu fire de sparanghel (sau tije de apio etc.).

Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute "pachetelele" pe toate partile. Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura), se acopera cu foile de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se "odihneasca" acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pipetul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust (in cazul meu, a fost o salata de telina cu morcov si mar).

 

TIPS-URI

1

pentru a mari sau micsora numarul de portii, pregatiti atatea felii de carne cate portii doriti sa faceti, iar restul ingredientelor le reduceti sau mariti proportional

2

puteti adauga legumele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

bianca92 1

09.10.2013, 15:56

mmm bun si sanatos. Clar reteta asta se adauga la favorite

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:38

minunat

babi5 1

14.12.2014, 15:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!