Piept de pui umplut în stil italian

de Satisfyyourcravings in Pui, 11 Mai 2013 | 3060 vizualizari

 

Am gătit acest preparat când prietenul meu s-a întors din Luxemburg, al cărei vin național este Riesling, așa că m-am gândit că acest piept de pui va fi opțiunea perfectă pentru un astfel de vin.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fără piele şi os, tăiat longitudinal în 2
  • 250 grame mozzarella light, tăiată în 8 felii
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • rozmarin, cimbru, oregano, busuioc uscate
  • sare/piper
  • 1 ardei roșu copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut în stil italian:

Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste, formând astfel un "portofel" pe baza căruia se află mozzarella.


Se aşează într-o tavă și se presară din nou cu sare, piper și ierburi.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pe raftul din mijloc, pentru 20 de minute. Se așează câte 2 felii de mozzarella pe fiecare dintre bucățile de pui și se introduce înapoi în cuptor, pe raftul superior pentru 5-7 minute, până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit ușor.


Eu le-am servit cu fasole păstăi, gătite la abur.


 

TIPS-URI

1

Calorii pe porție: 300

2

Vin recomandat: Vin alb sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut în stil italian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.05.2013, 20:58

Asta direct pe farfuria mea sa il pui

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:55

Ai ales perfect preparatul pentru Riesling

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor