Piept de rata caramelizat

de Sylvia in Rata, 14 Dec 2014 | 8941 vizualizari

 

Va prezint o reteta extrem de simpla si rapida , care apartine bucatariei asiatice. Este genul de mancare care se face sub 15 minute, ai in cateva minute o farfurie plina de arome, de culoare ....care poate sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.

 

INGREDIENTE

  • un piept de rata marinat in arome picante
  • putin ulei de rapita sau arahide ( o lingura)
  • un fir de ulei de susan
  • sos yakitori
  • o lingurita sos mediu de soia
  • putina miere
  • otet de orez
  • seminte de susan neprajite
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat:

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati cu orice alte legume doriti sua cu orez si paste chinezesti merge la fel de bine. 

Pieptul de rata se lasa la marinat peste noapte cu putin vin, pasta de ardei iute , piper macinat mai mare, si pensulat cu ulei de susan. 

Intr-un wok bine incins se pune o lingura de ulei de rapita sau arahide ( care rezista la arderi ridicate ) si se adauga pieptul de rata taiat fasii . SE lasa sa se faca la foc mediu spre mare pret de un minut maxim  un minut si jumatate  nu mai mult, trebuie sa ramana roz la mijloc ca sa fie moale. Se adauga apoi putin otet de orez ca sa deglasam, putina miere, sos soia si teriyaki ' cam o lingura ) , se adauga un fir de ulei de susan si dupa ce am omogenizat si imbracat bine bucatile de piept de rata in sos le scoatem si le punem la pastram la cald. In sosul ramas se adauga legumele fierte in aburi 2 minute si se imbraca in sos si ele  si se lasa sa se faca la foc mediu 2 minute maxim sa ramana crocante. 

Se aseaza totul pe un platou si se adauga seminte de susan si ierburi aromate daca doriti, gen coriandru sau cepsoara . Va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

deglasati mereu cu otet de orez sau cu vin ca sa dezlipiti de pe peretii vasului toata crusta de la prajire si sa recuperati toata aroma

2

aveti grija la echilibru intre acru/picant/dulce/sarat care este caracteristic bucatariei asiatice ( jonglati cu otet, soia, ardei iute, zahar brun sau miere in cantitati foarte mici care sunt usor de echilibrat )

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume