Rata la cuptor, cu portocala si vin

de Ancutsa in Rata, 21 Apr 2020 | 4650 vizualizari

 

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

 

INGREDIENTE

  • 1 rață,
  • 250 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin
  • Pentru garnitură:
  • 800 g cartofi noi,
  • 1 l apă,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 100 g unt,
  • Mărar, după gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor, cu portocala si vin:

 

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

 Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

 

Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor, cu portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Ancutsa 1

24.04.2020, 14:22

Multumesc mult, Oana!

dantes 1

25.04.2020, 10:18

Super!

Ancutsa 1

26.04.2020, 14:18

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor