Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

de Bucataras Diana in Rata, 16 Noi 2016 | 4114 vizualizari

 



Combinatia de conopida, broccoli, rodie si rata… mmm, “curcubeu in cerul gurii” A iesit un deliciu. Eu am avut o rata si am folosit si pulpele.

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la o rata
  • 2 conopide medii
  • cca 500 g broccoli
  • cca 300 g unt
  • 700 ml lapte
  • 250 g faina
  • 300 ml apa
  • 5 linguri iaurt cremos
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 rodie mai mare
  • 1/2 de lamaie
  • 3 linguri de miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie:

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai lasam inca 5 minute. Când e rumenita, se sărează și se piperează, după care o transferăm într-o tavă tapetata cu foaie de copt.  Dam la cuptor încă 10-15 minute.

Mod de preparare piure de conopida si broccoli: Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Procedam la fel si cu broccoli. Eu am avut broccoli congelat. Pasam jumatate din cantitatea de conopida cu ustensila pentru piure, cu cca 50 g unt, adaugam broccoli si restul de unt si le amestecam bine. Daca au mai ramas bucatele de conopida si broccoli, le mai pasam un pic. Se poate face si la robot. Eu nu l-am facut la robot pentru ca nu am vrut sa imi iasa piureul o pasta. Adaugam iaurtul asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Mod de preparare conopida gratinata: Intr-o craticioara topim 250 g unt, adaugam faina si amestecam, apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cealalta conopida fiarta si scursa si turnam sosul. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos!

Mod de preparare sos de rodie: Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până când scade aproape la jumătate. 

Cand sunt gata toate le asezam frumos in farfurie si servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para