Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

de Bucataras Diana in Rata, 16 Noi 2016 | 498 vizualizari

 



Combinatia de conopida, broccoli, rodie si rata… mmm, “curcubeu in cerul gurii” A iesit un deliciu. Eu am avut o rata si am folosit si pulpele.

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la o rata
  • 2 conopide medii
  • cca 500 g broccoli
  • cca 300 g unt
  • 700 ml lapte
  • 250 g faina
  • 300 ml apa
  • 5 linguri iaurt cremos
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 rodie mai mare
  • 1/2 de lamaie
  • 3 linguri de miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie:

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai lasam inca 5 minute. Când e rumenita, se sărează și se piperează, după care o transferăm într-o tavă tapetata cu foaie de copt. Dam la cuptor încă 10-15 minute.


Mod de preparare piure de conopida si broccoli: Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Procedam la fel si cu broccoli. Eu am avut broccoli congelat. Pasam jumatate din cantitatea de conopida cu ustensila pentru piure, cu cca 50 g unt, adaugam broccoli si restul de unt si le amestecam bine. Daca au mai ramas bucatele de conopida si broccoli, le mai pasam un pic. Se poate face si la robot. Eu nu l-am facut la robot pentru ca nu am vrut sa imi iasa piureul o pasta. Adaugam iaurtul asezonam cu sare, piper si nucsoara.


Mod de preparare conopida gratinata: Intr-o craticioara topim 250 g unt, adaugam faina si amestecam, apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cealalta conopida fiarta si scursa si turnam sosul. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos!


Mod de preparare sos de rodie: Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până când scade aproape la jumătate.


Cand sunt gata toate le asezam frumos in farfurie si servim cu pofta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

16.11.2016, 16:15

Eu credeam ca-i pentru reproducere....

Bucataras Diana 1

16.11.2016, 17:17

Nu stii nimic, Cleme...

Bunica 1

16.11.2016, 17:37

Conopida și broccoli le las vegetarienilor)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu ratatuille de legume