Pulpe de rata cu varza rosie calita

de Bunica in Rata, 22 Noi 2019 | 6305 vizualizari

 

Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 varza rosie mai maricica
  • grasime de la rata
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml. ulei
  • 150 ml. vin rosu dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu varza rosie calita:

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.

Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.

Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.

Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.

Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.

Pune in tigaie ardeiul taiat.

Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.

Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.

Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.

Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.

Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.

Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.

In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu paine calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu varza rosie calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

23.11.2019, 12:49

Un deliciu . Cu asa ceva ne rasfata Beji-mama ,mama prietenilori nostrii unguri Garnitura perfecta pentru rata sau gasca este varza rosie calita

Razvan Constantinescu 1

23.11.2019, 20:31

dantes 1

25.11.2019, 09:56

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata