Pulpe de rata cu varza rosie calita

de Bunica in Rata, 22 Noi 2019 | 6037 vizualizari

 

Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 varza rosie mai maricica
  • grasime de la rata
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml. ulei
  • 150 ml. vin rosu dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu varza rosie calita:

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.

Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.

Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.

Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.

Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.

Pune in tigaie ardeiul taiat.

Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.

Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.

Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.

Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.

Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.

Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.

In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu paine calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu varza rosie calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

23.11.2019, 12:49

Un deliciu . Cu asa ceva ne rasfata Beji-mama ,mama prietenilori nostrii unguri Garnitura perfecta pentru rata sau gasca este varza rosie calita

Razvan Constantinescu 1

23.11.2019, 20:31

dantes 1

25.11.2019, 09:56

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata