Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

de Andra_Constantinescu in Rata, 1 Apr 2017 | 822 vizualizari

 

Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea carnii:
  • 1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa galbena
  • 4 fire de patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • Pentru umplut si servire:
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei Kapia
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume:

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.


A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.


Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.


Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.


Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.


Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.


Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.


Frunzele de telina se spala.


Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

03.04.2017, 08:04

ce bunatate de ratoi! Imi place reteta,imi place prezentarea!

Rocsi 1

03.04.2017, 18:47

dantes 1

23.04.2017, 06:26

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Rata [ ratza] a la Jamie