Pulpa de rata cu varza rosie

de papabundetot in Rata, 13 Dec 2014 | 3169 vizualizari

 

Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador,daca e bine gatita si are gust bun,as putea manca rata de 3 ori pe zi.Din pacate nu gasesc asa ceva in pauza de masa de la birou,dar din fericire,atunci cand am timp,pregatesc acasa o rata minunata,aromata si exact pe gustul meu,care sper insa sa fie si pe gustul vostru :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pulpe de rata
  • sos soia
  • crema de otet balsamic,
  • zahar brun
  • scortisoara,
  • anason macinat
  • chilly,
  • paprika iute afumata
  • lapte
  • Pentru garnitura:
  • 1 varza rosie medie
  • sare,piper
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de rata cu varza rosie:

Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca,le-am intors si pe partea cealalta.Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti,le-am transferat intr-o tava de cuptor,am adaugat si marinata in care au stat,putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.

Varza am taiat-o fasii subtiri,am pus-o intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat sare,piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet,apoi am oprit focul.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de rata cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de rata cu varza rosie-0
Pulpa de rata cu varza rosie-1
Pulpa de rata cu varza rosie-2
Pulpa de rata cu varza rosie-3
Pulpa de rata cu varza rosie-4
Pulpa de rata cu varza rosie-5

COMENTARII (12)

papabundetot

papabundetot 1

14.12.2014, 12:24

Panacris

Panacris 1

14.12.2014, 18:37

Toată lumea se ferește de varza roșie ca și garnitură Dar e super delicioasă!

Oana

Oana 1

05.01.2015, 15:23

Iamiiiii! Ador pulpa de rata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!