Pulpa de rata cu varza rosie

de papabundetot in Rata, 13 Dec 2014 | 3495 vizualizari

 

Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador,daca e bine gatita si are gust bun,as putea manca rata de 3 ori pe zi.Din pacate nu gasesc asa ceva in pauza de masa de la birou,dar din fericire,atunci cand am timp,pregatesc acasa o rata minunata,aromata si exact pe gustul meu,care sper insa sa fie si pe gustul vostru :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pulpe de rata
  • sos soia
  • crema de otet balsamic,
  • zahar brun
  • scortisoara,
  • anason macinat
  • chilly,
  • paprika iute afumata
  • lapte
  • Pentru garnitura:
  • 1 varza rosie medie
  • sare,piper
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de rata cu varza rosie:

Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca,le-am intors si pe partea cealalta.Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti,le-am transferat intr-o tava de cuptor,am adaugat si marinata in care au stat,putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.


Varza am taiat-o fasii subtiri,am pus-o intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat sare,piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet,apoi am oprit focul.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de rata cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

papabundetot 1

14.12.2014, 12:24

Panacris 1

14.12.2014, 18:37

Toată lumea se ferește de varza roșie ca și garnitură Dar e super delicioasă!

Oana 1

05.01.2015, 15:23

Iamiiiii! Ador pulpa de rata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza