Piept de rata cu sos de mere si cimbru

de papabundetot in Rata, 31 Mai 2014 | 6509 vizualizari

 

Mereu am spus ca rata este preferata mea,dar din pacate sunt singura la noi in casa care mananc aceasta carne de aceea nici nu fac foarte des,pentru ca…trebuie sa ma lupt eu singura cu ea :) Astazi printre alte preparate am zis sa imi fac si mie pofta si mi-am facut o jumatate de piept de rata cu un delicios sos de mere,pe care l-am folosit si la friptura de porc pe care am facut-o pentru ca porcul si marul se inteleg bine din ce stiu eu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • o jumatate piept de rata fara os
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • Pentru sos:
  • 2 mere
  • cimbru
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 3 lingurite apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de mere si cimbru:

Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic,pana cand grasimea din piele s-a topit si s-a rumenit frumos,am intors carnea si pe partea cealalta sa o rumenesc uniform,apoi am introdus tava la cuptor unde am lasat-o aproximativ 20 minute,pentru ca mie nu imi place carnea facuta mediu nu imi place …sa nu fie roz pt ca nu o pot manca,asa ca am lasat-o cat sa fiu sigura ca rata mea va fi bine gatita  si pot spune ca a iesit extrem de frageda si foarte gustoasa.

Sosul: Am taiat cele 2 mere in cubulete mici,le-am pus intr-o oala mica impreuna cu sos de stridii,sosul pimento,apa si cimbrul si am lasat sa fiarba bine pana cand merele s-au inmuiat,am adaugat la urma putin zahar si amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a ingrosa putin sosul.

Am servit pieptul de rata pe un pat de cartofi noi prajiti alaturi de deliciosul sos de mere si o salata de primavara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de mere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para