Cassoulet – o mancare spectaculoasa

de Brindusa in Rata, 14 Ian 2011 | 7076 vizualizari

 

Aceasta e o mancare din sudul Frantei, unde este foarte bine cunoscuta. Pentru ca se face cu Confit de canard, adica rata, nici nu ma gandeam ca o sa pun gura pe asa ceva. Acum imi pare tare rau, pentru ca mancarea asta e atat de buna incat iti explodeaza papilele gustative cand o mananci prima oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe confit de canard
  • 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
  • 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
  • Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • 4 cepe,taiate rondele
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 150 g bacon, felii subtiri
  • 10 linguri din grasimea de la confit de canard
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cassoulet – o mancare spectaculoasa:

Ziua 1



  • Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.



Ziua 2



  • Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.

  • Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.

  • Scurge fasolea si pastreaza apa.

  • Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.

  • Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.

  • Scoate carnatii pe o farfurie.

  • In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.

  • Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.

  • Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

  • Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).

  • Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, Confit de canard (pulpele de rata) si ½ din piureul din blender.

  • Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole

  • Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.

  • Pastreaza la frigider o cana din lichid

  • Pune totul la cuptor pentru o ora

  • Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora

  • Raceste si da la frigider peste noapte



Ziua 3



  • Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)

  • Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider

  • Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca dureaza mai multe zile, eu am inceput vineri seara si duminica la pranz era gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet – o mancare spectaculoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Brindusa 1

16.01.2011, 10:32

Miuta, Laly, Mamaie, multumesc

adry88 1

23.05.2011, 21:41

alinutzika 1

05.09.2011, 15:08

noua ne aducea tatal meu cassoulet din Franta, la conserva. Era foarte buna si f ieftina. Si acum mai am o conserva.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu pasta de naut si sunca Serrano