Rata la cuptor

de Moni_alex in Rata, 14 Apr 2016 | 5081 vizualizari

 

O friptura de rata frageda si foarte aromata

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe si un piept de rata
  • 10 catei de usturoi intregi
  • o lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • crengute de cimbru
  • ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 10 cartofi potriviti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta.


Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea.


Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii curatati, spalati si taiati pe jumatate.


Am presarat putina sare, rozmarin si 2-3 crengute de cimbru.


Peste cartofi asezam carnea, o condimentam cu sare si piper.


Cateii de usturoi ii taiem pe jumatate si ii introducem in crestaturile din pielea de pe pulpe si piept..


Presaram deaspura rozmarin si crengute de cimbru.Am pus in tava si cojile de lamaie ramase.


Am turnat 2 cani de apa calda in tava (fara sa ajunga la carnea de rata) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.


Am bagat tava la cuptor si am lasat-o aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.


Din cand in cand am stropit carnea si cartofii cu sosul din tava.


Dupa o ora am indepartat folia de aluminiu, am taiat ceapa verde si am presarat deasupra si am mai lasat la cuptor aproximativ 30 de minute pana s-a rumenit frumos carnea. Cartofii s-au copt in grasimea de la rata iar carnea s-a patruns bine si crocanta deasupra.


Dupa ce am oprit cuptorul, am presarat patrunjel taiat marunt deasupra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Catalina L 1

15.04.2016, 19:41

Rocsi 1

15.04.2016, 20:26

Camelya 1

15.04.2016, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata caramelizat la cuptor