Rata pe varza

de Irina in Rata, 25 Oct 2010 | 16719 vizualizari

 

De ceva vreme macane la mine-o rata, maaac-mac, ce sa-i fac? Sa-i vorbesc frantuzeste, chinezeste, romaneste? M-am zapacit si le-am amestecat...

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • sos de soia
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • 1 varza tocata
  • 1 legatura marar
  • un praf de boia de ardei
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand sa o ung cu zeama care s-a format in vas. Datorita grasimii de sub piele rata ramane frageda si suculenta, in timp ce pielea e rumenita bine.

Varza am tocat-o, am framantat-o cu sare, am adaugat piperul macinat, mararul tocat, boia si ulei si am dat-o la cuptor si pe ea.

E una din cele mai savuroase mancaruri pe care le-am...mancat vreodata!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza