Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic

de -Licurici- in Rata, 16 Mar 2016 | 848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rata cu legume:
    • 2 pulpe de rata;
    • 5 cartofi medii;
    • 2 morcovi mari;
    • 2 cepe rosii mici;
    • 2 cepe albe mici;
    • o lamaie;
    • o portocala;
    • rozmarin;
    • sare de Himalaya cu piper.
    Pentru sosul de fistic:
    • 150 g fistic decojit;
    • o mana de baby spanac;
    • 2 linguri ulei de masline;
    • zeama de la o jumatate de lamaie;
    • zeama de la o jumatate de lime;
    • zeama de la o jumatate de portocala;
    • sare de Himalaya cu piper;
    • apa.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic:


  1. Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel.

  2. Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi.

  3. La fel am procedat si cu lamaia si portocala.

  4. Pulpele de rata le-am crestat putin cu cutitul (fara sa ajung la carne) si le-am condimentat cu sare si piper, pe ambele parti.

  5. Am asezat cartofii, morcovii si cepele in tava, apoi am adaugat pulpele de rata cu pielea in jos.

  6. La sfarsit, am stors de zeama sferturile de lamaie si portocala, peste carne si legume.

  7. Am adaugat putin rozmarin pe deasupra, un pahar cu apa si am acoperit tava cu staniol.

  8. Am bagat tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si ceva, apoi am scos staniolul, am intors pulpele, am stropit legumele cu zeama si am bagat tava in cuptor, pentru 40 min.

  9. In total, am lasat tava la cuptor pentru doua ore jumatate.

  10. Pentru sosul de fistic, am pus toate ingredientele in blender si le-am amestecat, pana s-a format sosul.

  11. Am servit pulpele de rata impreuna cu legumele si sosul de fistic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:51

-Licurici- 1

18.03.2016, 07:36

mihaelar63 1

30.07.2017, 02:00

Frumoasa compozitie culinara Incitant sosul de fistic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rață cu varză roșie și sos de piper verde