Piersici

de Criss in Prajituri, 23 Dec 2013 | 25890 vizualizari

 

In plina iarna, va aduc un strop de culoare si putina vara in case. Mi-e dor de vara si tare ,i-as dori sa traiesc intr-o zona unde sa nu fie iarna, frig, nici macar toamna ci doar vara, o lunga si nesfarsita vara. :) Dar, deocamdata raman doar cu visele si cu vara in suflet si hai sa ne trezim la realitate si sa trecem la piersicile noastre. :D Le-am facut dupa reteta Lisseisi sunt foarte multumita de aceasta reteta, in sensul ca piersicile sunt moi si fragede, fara sa fie nevoie sa stea o zi-doua. Singura mea problema e ca nu prea estimez corect dimensiunea nucilor :D :D si mi-au iesit piersicile prea mari. La fel am patit si cu turtele dulci. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coji:
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -200 ml ulei
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja si zeama unei lamai
  • -500 g faina
  • Crema:
  • - 300 ml smantana pentru frisca
  • - 200 g ciocolata (amaruie+lapte)
  • - esenta de rom
  • - 5 linguri de nuci macinate sau doar zdrobite
  • -miezul scobit de la coji
  • Decor:
  • -colorant galben si rosu diluat in apa
  • -zahar tos
  • -frunzulite verzi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Intr-un bol mai incapator se pun ouale, zaharul, uleiul sizaharul vanilat si se bat cu mixerul . Se adauga apoi coaja si zeama de lamaie si in final lasand mixerul deoparte, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o spatula sau cu o lingura la inceput, apoi se framanta cu mana pana rezulta un aluat nelipicios. Din acest aluat se formeaza bilute de marimea unor nuci si se pun in tava pe hartie de copt. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, la foc mic. Ele trebuie sa ramana albe la suprafata si aurii dedesubt. Se lasa sa se raceasca de tot apoi cu un cutitat ascutit se scobesc,

Pentru crema, se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca. Se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in frigider 2 ore, dupa care se bate cu mixerul. Se adauga esenta de rom, nucile prajite si macinate, miezul scobit al cojilor. Trebuie sa rezulte o crema mai tare.

Fiecare coaja se umple cu crema, apoi se lipesc cate doua. Atentie, sunt destul de fragile. Se dau apoi prin colorant galben, colorant rosu si prin zahar tos. Se pun pe o tava sa se zvante putin, apoi se pot pastra in cutii de tabla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada