Piersici umplute

de Geanina87 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 15803 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Rocsi si-i multumesc tare mult. Ea a facut caise, iar eu piersici,dar piersici cat alea adevarate de mari :D Data viitoare le fac mai mici. Sunt asa de bune...va sfatuiesc sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de untura (la temperatura camerei)
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie,rom sau de care va place
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • miezul scobit si faramitat
  • Decor:
  • colorant alimentar galben,verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici umplute:

Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox. 20 min.Nu trebuie coapte prea mult. Se lasa la racit, dupa care se scobesc cu grija. Eu m-am ajutat de un cutit micut.


Frisca impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi pana se dizolva ciocolata.Amestecam ca sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Adaugam si miezul scobit impreuna cu esenta de rom, iar cu crema rezultata umplem piersicile.


Pregatim 3 vase cu putina apa in care am turnat colorant diferit in fiecare.Trecem piersicile prim colorant,dupa care,imediat, le tavalim prin zahar tos.

TIPS-URI

1

Folositi neaparat manusi atunci cand colorati piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Geanina87 1

19.01.2014, 12:54

Multumesc!

Aurelia 07_07 1

19.01.2014, 20:45

Geanina87 1

19.01.2014, 21:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi pentru micul dejun