Piersici umplute

de Geanina87 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 13642 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Rocsi si-i multumesc tare mult. Ea a facut caise, iar eu piersici,dar piersici cat alea adevarate de mari :D Data viitoare le fac mai mici. Sunt asa de bune...va sfatuiesc sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de untura (la temperatura camerei)
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie,rom sau de care va place
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • miezul scobit si faramitat
  • Decor:
  • colorant alimentar galben,verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici umplute:

Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox. 20 min.Nu trebuie coapte prea mult. Se lasa la racit, dupa care se scobesc cu grija. Eu m-am ajutat de un cutit micut.


Frisca impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi pana se dizolva ciocolata.Amestecam ca sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Adaugam si miezul scobit impreuna cu esenta de rom, iar cu crema rezultata umplem piersicile.


Pregatim 3 vase cu putina apa in care am turnat colorant diferit in fiecare.Trecem piersicile prim colorant,dupa care,imediat, le tavalim prin zahar tos.

 

TIPS-URI

1

Folositi neaparat manusi atunci cand colorati piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Geanina87 1

19.01.2014, 12:54

Multumesc!

Aurelia 07_07 1

19.01.2014, 20:45

Geanina87 1

19.01.2014, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide