Rulou cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 9632 vizualizari

 

Un desert rapid...rapid...cu foi de placinta de cumparat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 1/2 pachet de unt
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra- pentru finisare
  • zahar ( dupa gust...p.s: sora-mea se enerveaza cand am exprimari de genul asta- nu intelege ce inseamna "dupa gust", "cat cuprinde" sau "din ochi"....asa ca orientativ- 100 g)
  • 1 lingura praf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou cu mere:

1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat.

2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara.

3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12 foi...adica mi-au rezultat 4 foi/ per rulou)

4. Topim restul de unt la microunde si il amestecam cu ulei. Cu acest amestec ungem usor fiecare foaie, apoi suprapunem foile ( exact cum am spus mai sus- in grup de cate 4). tips: ca sa nu ni se usuce foile de placinta, le acoperim cu un servet umed, cat ne ocupam cu manevrarea lor.

5. Repartizam umplutura pe cele trei grupaje de foi, apoi le rulam, le strangem bine si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt... ( daca nu tinem post- le ungem cu un ou amestecat cu 3 linguri de lapte)...daca tinem post- le ungem doar cu putin ulei...

6. Lasam rulourile la copt, la foc mediu (180 grade), circa 20 de minute. Vom observa ca sunt rumenite.

7. Scoatem rulourile din cuptor, apoi le lasam la racit, acoperite cu un servet curat. (in acest fel nu se usuca placinta).

8. Servim rulourile racite, pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu foi de gris