Piersicute

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2014 | 18701 vizualizari

 

Demult imi tot propun sa le fac. Imi sunt tare dragi pentru ca imi aduc aminte de copilarie cand le faceau mama cu matusa si noi copii ajutam. Intr-un fel e mai bine ca le-am facut abia acum, pentru ca poate si Eliza mea sa ajute putin si asa ducem mai departe traditia: facem impreuna piersicute de sarbatori :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina + inca putin pentru framantat
  • Ptr. crema:
  • 125 g Rama mit butter
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte cald
  • miezul scobit din bilute
  • Ptr. decor:
  • 100 g zahar tos
  • 100 ml suc de portocale sau rodie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersicute:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la ingredientele umede si cu mainile infainate se framanta un aluat fraged si nelipicios.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare de cuptor cu hartie de copt (sau doua daca aveti). Se ia cu o lingurita cate putin aluat si se formeaza bilute putin mai mici decat o nuca si se aseaza in tava cu putina distanta intre ele. Se coc 15-20 de minute pana incep sa se rumenesca frumos la baza.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se scobesc de la baza spre mijloc cu ajutorul unui cutit cu varf bine ascutit. Miezul scobit il faramitam bine si il amestecam cu cacaua. In laptele caldut topim zaharul si margarina Rama mit butter, apoi le turnam peste miezul piersicutelor si amestecam bine. Cu aceasta compozitie umplem piersicutele scobite si le potrivim doua cate doua.

Le lasam sa stea o ora sau doua, ca sa se intareasca putin umplutura, apoi le luam pe rand, le dam prin putin suc de fructe si le tavalim prin zahar tos. Le punem pe o farfurie si sunt gata de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

din aceste cantitati va ies aprox 25 de piersicute potrivit de mari, daca doriti mai multe le puteti dubla

2

uleiul il puteti inlocui cu untura, atunci vor fi si mai fragede

3

in compozitia umpluturii puteti adauga putina esenta de rom

4

le puteti colora rosu pe o parte si verde pe cealalta sau chiar cu galben, daca agreati colorantii alimentari

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piersicute