Piftie de curcan

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2009 | 72307 vizualizari

 

Piftia de curcan este la fel de delicioasa ca si cea de porc, dar mai putin migaloasa. Urmeaza o reteta de la bunica ...

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • 1 pulpa inferioara
  • 1 ceapa mare (sau 2 potrivite)
  • 1 morcov mare (sau 2 potriviti)
  • 2 capatini mari de usturoi (sau 3 normale)
  • un plic de gelatina
  • 5 l apa
  • sare se adauga k la orice mincare, spre sfirsit, cind e carnea aproape fiarta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara). Atunci se adauga sarea, dupa gust. Trebuie sa mai ramina circa o treime din apa in urma fierberii


2. dupa ce a fiert, carnea este scoasa, lasata la racit, apoi taiata bucatele si pusa in vase (boluri, tavi, etc). Se poate pune si morcovul fiert, taiat rondele …


3. in momentul in care apa in care a fost carnea devine calduta se pune in ea usturoiul si se scot morcovul si ceapa.


TIPS: se pune o picatura de apa din cratita pe degete. Daca este lipicioasa, nu trebuie sa-i mai adaugati gelatina. Daca doriti sa-i puneti si gelatina, atunci aceasta trebuie preparata intr-un pahar cu apa rece si adugata in apa calduta (sa nu fie fierbinte, caci se opareste gelatina).


4. ultima operatiune inainte de punerea in vase este “vinturarea” (adica apa se muta dintr-o oala in alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”)


5. apoi apa se trece prin strecuratoare si se pune in vasele cu carnea si se lasa la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

23.01.2012, 19:42

Bunica, de Revelion am probat reteta ta si a iesit de vis , multumesc...

Bunica 1

24.01.2012, 19:00

Ruxyrux ma bucur ca ti-a placut!

Geanina87 1

14.12.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu racituri