Pilaf cu carne de pui

de rivka in Pui, 5 Oct 2010 | 12011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(eu am pus pulpe superioare si inferioare si aripi)
  • paprika(boia),
  •  sare, piper pt condimentat carnea de pui
  •  orez
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa
  • un pumn de morcov ras pe razatoarea mare
  • un pumn de telina(radacina) rasa pe razatoarea mare
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • ulei masline
  • apa
  • pentru servire : sos de chilli dulce muraturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carne de pui:

Eu am lasat carnea de pui frecata cu boia(paprika) , sare, piper peste noapte la frigider.

Se toaca ceapa si se pune alaturi de carnea de pui in oala pe foc in putin ulei de masline la foc mic, pana cand carnea se rumeneste pe toate partile.Se adauga ardeii tocati marunt, se amesteca cu lingura de lemn si se mai lasa putin impreuna pana cand ardeii incep sa isi lase miros.Se aduaga morcovii rasi, telina radacina rasa, apa si se lasa la fiert cca 15 minute dupa ce incepe sa dea in clocot.Se adauga apoi patrunjelul, lingurita de ghimbir si o cana mare de orez. Se lasa la foc mic sub capac (semi asezat) cca 20 minute.

Se opreste focul si se mai lasa sa stea sub capac cca 30 minute. Se serveste cu sos de chilli dulce sau muraturi. Multa lume face pilaful in cuptor eu il fac pe aragaz...nu l-am pus niciodata la cuptor si iese la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin