Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

de Panacris in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2014 | 4534 vizualizari

 

Un fel de mâncare, rapid, usro și sățios!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • ciuperci champignon cca 300 g,
  • legume chinezești congelate cca 600 g,
  • orez cu bobul rotund i cană mare, cca. 350 g,
  • bacon cubulețe cca. 300 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • apă rece.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă

Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se, la călit în continuare, împreună la foc mic, cca. 5 minute, apoi se adaugă orezul curățat și se mai lasă să se împrietenească gusturile cca. 5 minute. Amestecul obținut se transferă într-un vas încăpător termorezistent, se adaugă legumele congelate, baconul se completează cu 3 măsuri de apă ( aceeași măsură cu ce s-a măsurat orezul ;), se asezonează de sare și piper, apoi se pune la gătit în cuptorul preîncins la foc mediu cca. 30 de minute.

Se servește fierbinte alături de salată de sezon ;)  

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Atenție, după ce ați pus la cuptor nu mai amestecați cu lingura în orez, eventual se mai răsucește un pic vasul;)

2

Vasul nu e nevoie să fie acoperit când îl puneți la cuptor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare indiana cu pui si orez