Pilaf cu legume, carne si curry

de Julia_Snow in Porc, 15 Oct 2014 | 1473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bob mare
  • 100 g. muschi de porc
  • 2 bucati praz
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • un ardei gras mare
  • o foaie dafin
  • o ligurita rasa curry
  • ulei
  • 700 ml. apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume, carne si curry:

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.


Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.


Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.


Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.


Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare.


Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.


Pofta buna!:)

 

TIPS-URI

1

Daca se constata ca nu sunt fierte bine ingredientele dupa ce orezul a absorbit toata apa, se mai adauga putina apa fierbinte.

2

La sfarsit se presara si patrunjel verde, maruntit, lucru pe care eu am uitat sa-l fac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, carne si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

16.10.2014, 21:09

Bun, bun...

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Merisor, pofteste!

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti pare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)